Hållbarhet

Modeproduktion står för 10 % av mänsklighetens koldioxidutsläpp, torkar upp vattenkällor och förorenar floder och bäckar. Det beror främst på "fast fashion" trenden med nya produkter i butikerna varje vecka till ett misstänkt lågt pris.

Lewina Swimwear är motsatsen till det snabba modet som vi alla har blivit så vana vid, istället för att producera otroligt stora mängder kläder till lägsta möjliga kostnad, producerar vi små mängder högkvalitativa badkläder som är gjorda för att användas under många år efter inköpet.

 Lewina Swimwear är ett hållbart badklädesmärke som använder miljövänliga och återvunna material och färgämnen för alla badkläder. Vi använder Econyl som är regenererad nylon där marint skräp som fiskenät och plastflaskor har återvunnits och regenererats till fibrer och nya högkvalitativa produkter. Resultatet är ett otroligt mjukt tyg med fantastisk formåterställningsförmåga som också är certifierad Öko Tex Standard 100, den högsta certifieringsbara standarden för att säkerställa ansvar under tillverkningen av textilierna.

När du köper en bikini från Lewina Swimwear unnar du dig inte bara en handgjord produkt av hög kvalitet, utan du är också en del av en mycket hälsosammare modeindustri som är snäll mot den planet vi alla kallar hem.

Italienska Carvico Vita

Alla våra badkläder är gjorda av hållbara, miljövänliga, återvunna tyger. Carvico Vita är den ledande tillverkaren i Italien av Econyl och detta tyg används för alla enfärgade bikinis och fodertyger.

American Repreve

Repreve är en överlägsen, ultramjuk fiber med utmärkt formbevarande och fukttransporterande egenskaper som används för alla mönstrade tyger.

HÅLLBART LINNE

Franskt linne av högsta kvalitet

Letar du efter de perfekta strandkläderna?

Du hittar dem här